viernes, 28 de mayo de 2010

Presentació del projecte e-biblios

Benvolguts/des companys/es,

Estem contents de presentar-vos el nostre projecte, centrat en els “Dispositius mòbils i les seves aplicacions en biblioteques”; un projecte que pretén fer una breu introducció a un tema d'actualitat com són els dispositius mòbils i la incidència que aquests han tingut i estan tenint en les biblioteques, un espai en constant evolució gràcies a la introducció de les tecnologies de la informació.

Els objectius principals del projecte són:
·introduir el concepte de dispositiu mòbil, la varietat de dispositius mòbils i els sistemes
operatius sobre els quals funcionen;
·introduir els serveis i recursos que ofereixen actualment les biblioteques en l'entorn digital;
·aprofundir en l'aplicació de dispositius mòbils a les biblioteques i analitzar els recursos i serveis que permeten oferir i les implicacions que tenen en aquest àmbit.

Pel grup e-biblios la realització d'aquest projecte ha suposat la troballa d'una bona experiència col·laborativa basada en el respecte i la bona comunicació entre tots. La redacció del projecte ens ha donat uns fruits diríem que adients al que buscàvem transmetre amb el treball. Hem fet un recorregut pels dispositius mòbils i hem descrit els recursos disponibles d'aquests aparells per a les biblioteques.
Les parts que destacaríem del projecte són la informació que hem recollit, la navegació plantejada, sens dubte pràctica, i qualitat de la presentació del projecte. Tot i que hem realitzat una àmplia descripció dels principals dispositius mòbils disponibles al nostre mercat, vam decidir no incloure al projecte els dispositius que representen imitacions i els que eren totalment prescindibles per la seva baixa qualitat.
Haguéssim pogut seguir aprofundint sobre quins dels recursos descrits es troben actualment disponibles en la majoria de biblioteques i possiblement hauríem descobert que de fet se n'estan utilitzant ben pocs.
En definitiva, creiem que el que podem aportar en aquest projecte és una bona informació bàsica sobre dispositius i una bona guia dels principals serveis i recursos disponibles per a biblioteques.

Si sou usuaris d'alguna biblioteca, sabreu que els bibliotecaris tenim una mica la dèria de perseguir i intentar neutralitzar els telèfons mòbils (que no sonin i que si ho fan els usuaris surtin de la biblioteca per no molestar els altres). Amb la introducció dels dispositius mòbils i les seves aplicacions en les biblioteques, com creieu que això afectarà les actituds i la convivència entre els usuaris i també entre usuaris i bibliotecaris? Esteu d'acord en què s'hi utilitzin? Quins avantatges i quins inconvenients hi trobeu?

Creieu que els usuaris de dispositius mòbils els utilitzaran per accedir als recursos de les biblioteques?

Quin creieu que serà el futur dels dispositius mòbils? Cap a on es desenvoluparà la tecnologia? Els nous dispositius que apareguin, quin grau d'acceptació tindran?

Esperem que el projecte us resulti tant interessant com a nosaltres i que ho passeu tant bé llegint-lo com ho hem passat nosaltres redactant-lo.

Adrià Balagué Lozano
Sandra Castro Bayona
David Escartín Mesa
Imma Falero Martínez

No hay comentarios:

Publicar un comentario